Et boligeventyr i 3 kapitler

Engersand Havn er allerede et lite eventyr av et boligområde. Vestvendt, sjønært og solrikt. Nå er vi i gang med kapittel 2 av eventyret. Prosjektet er døpt «Ankeret». To flotte bygg i vannkanten. Det blir nesten som å være på cruise året rundt.
Planen for hele området er over tid å utvikle ca. 550 boliger, samt noen spennende møteplasser. De første 173 boligene er allerede solgt og overlevert. Det er anlagt strandpromenade, båthavn og et parkmessig opparbeidet område mellom husene. Torget, som vil være et naturlig skille mellom nord- og sydområdet, blir opparbeidet og beplantet. Her vil det også bli plass til gjesteparkering.

Kapittel 1: Nordområdet

Den nordlige delen av Engersand Havn er ferdig utbygget med 195 boliger, fordelt på småhus langs vannkanten og blokker bakover på området. Alle boligene oppleves som sjønære med gode lys- og utsiktsforhold.

Kapittel 2: Ankeret

Ankeret utgjør midtdelen, eller sentrum på området. Her skal det bygges to leilighetsbygg med til sammen 51 boliger
 i moderne og markant arkitektur, tydelig annerledes enn nordområdet. Her planlegges det også spennende møteplasser. Innflytting i de første leilighetene var i desember 2014.

Kapittel 3: Sydområdet

Den sydlige delen blir siste kapittel 
i eventyret. Foreløpig er denne delen bare på planleggingsstadiet, men målet er å bygge rundt 300 boliger frem mot 2017.

Din egen strand

Hvor mange kjenner du som bor nesten på stranden? Hvor mange steder er det i det hele tatt mulig?
 Med leilighet på Ankeret kan du rusle i badekåpen fra din egen inngangsdør ned til en stille, liten strand. Morgenbad, kveldsbad, nattbad. Du må ikke. Men du kan.
 Hvor mange vet du om som kan det?

Din egen båtplass

Båt er noe man har på hytta. Eller i en båthavn langt unna der man bor. 
Bor du på Ankeret derimot, ligger båtplassen bare noen fot fra terrassen din. Er du heldig, kan du se båten din fra stuevinduet. Hvor mange steder på Østlandet kan man det?

Din egen brygge

En pose reker. Kald hvitvin. Eller en time med fiskestangen.
 En bryggekant inviterer alltid til kos. Ankeret ligger bokstavelig talt på bryggekanten. Metervis med brygge som du kan bruke til hva du vil. Det er det ikke mange som har. Men vi tror det er mange som kunne tenke seg det.

Sentral beliggenhet

Jo da, du kan bo i vannkanten. Uten trafikkstøy og forurensing og likevel ha kort vei til det aller meste. Fra Engersand Havn bruker du under ti minutter til Drammen. Til Asker bruker du kanskje tjue. Jobber du i Oslo, kan du regne med 40 minutter, avhengig av transportmiddel.
Flytoget tar omtrent en time til Gardermoen. Det samme gjør toget eller bussen til Torp.