Et boligeventyr i 3 kapitler

Engersand Havn er allerede et lite eventyr av et boligområde. Vestvendt, sjønært og solrikt. Planen for hele området er å utvikle ca. 550 boliger, samt et antall spennende møteplasser. Så langt er mer enn 300 boliger solgt og overlevert. Det er anlagt strandpromenade, båthavn og et parkmessig opparbeidede områder. Torget, som blir et naturlig skille mellom nord- og sydområdet, er opparbeidet og beplantet. Her er det også plasser til gjesteparkering. Nå er vi i full gang med Sydområdet, som blir tredje og siste kapittel i eventyret Engersand Havn.

Kapittel 1: Nordområdet

Den nordlige delen av Engersand Havn var ferdig utbygget i 2014 med 195 boliger, fordelt på småhus langs vannkanten og blokker bakover på området. Alle boligene oppleves som sjønære med gode lys- og utsiktsforhold.

Kapittel 2: Ankeret

Ankeret utgjør midtdelen, eller sentrum på området. Det består av to flotte leilighetsbygg med til sammen 51 boliger i moderne og markant arkitektur, tydelig annerledes enn nordområdet. Ankeret byr også på spennende møteplasser, blant annet Engersand Havns egen pizzarestaurant, ytterst på bryggekanten. Ankeret var ferdig innflyttet i 2016.

Kapittel 3: Sydområdet

Den sydlige delen blir siste kapittel i eventyret Engersand Havn. Langs vannkanten ligger Strandhusene, lave blokker og tomannsboliger med orkesterplass til fjorden. Lett tilbaketrukket ligger Strandhagen omgitt av trivelige og stemningsskapende hage- og parkanlegg. Og litt lenger syd, lett hevet over Strandhusene kommer Strandhøyden med vid utsikt over fjorden.

DIN EGEN STRAND

Hvor mange kjenner du som bor nesten på stranden? Hvor mange steder er det i det hele tatt mulig?
Uansett hvor du bor på Engersand Havn kan du rusle i badekåpen fra din egen inngangsdør ned til en stille, liten strand. Morgenbad, kveldsbad, nattbad. Du må ikke. Men du kan.
Hvor mange vet du om som kan det?

DIN EGEN BÅTPLASS

Båt er noe man har på hytta. Eller i en båthavn langt unna der man bor. Bor du på Engersand Havn derimot, ligger båtplassen bare noen korte minutter fra terrassen din. Er du heldig, kan du se båten din fra stuevinduet. Hvor mange steder på Østlandet kan man det?

DIN EGEN BRYGGE

En pose reker. Kald hvitvin. Eller en time med fiskestangen.En bryggekant inviterer alltid til kos. På Engersand Havn bor du aldri langt fra bryggekanten. Metervis med brygge som du kan bruke til hva du vil. Det er det ikke mange som har. Men vi tror det er mange som kunne tenke seg det.

SENTRAL BELIGGENHET

Joda, du kan bo i vannkanten, uten trafikkstøy og forurensing, og likevel ha kort vei til det aller meste. Fra Engersand Havn bruker du under ti minutter til Drammen. Til Asker bruker du kanskje tjue. Jobber du i Oslo, kan du regne med 40 minutter, avhengig av transportmiddel.

Flytoget tar omtrent en time til Gardermoen. Det samme gjør toget eller bussen til Torp.